Siste fra Forumet

  • Ingen meldinger

Velkommen til SnakkThai.no

Skrevet av Jan Andre. i kategorien Informasjon

Ordlisten er ment som et enkelt oppslagsverk for de som ønsker å begynne å snakke Thai.
SnakkThai har vært på nett siden 2005, og siden den gang har vi hatt en avstemning om hvilke dialekt vi skal lære bort på disse sidene.

Resultatet ble 54% stemmer for at vi skal lære bort dagligdags tale fra Chonburi distriktet. (Bangkok, Pattaya, etc.) Det betyr at alle ordene her ikke er korrekt Thai. Bokstaven R er ofte byttet ut med L, og det er slik de fleste snakker på feriesteder som Bangkok, Pattaya, Phuket, etc.
Hvis det er stor interesse for korrekt Thai, vil vi gjerne legge til dette i ordlisten, slik at man kan se både den korrekt uttalen, og uttalen uten bokstaven r.

En enkel Thai - Norsk ordliste

Jeg ønsker selv å lære å snakke flytende Thai, og det var slik denne ordlisten ble startet. Jeg skrev ned ordene jeg ville lære i en liten bok, og etterhvert ble dette en større liste, som folk ville ha kopi av. På denne måten ble SnakkThai startet.
Det viktigste ved denne ordlisten er at vi ønsker at våre brukere skal bidra med ord, og meninger om ord, slik at listen stadig blir større og bedre.
Denne nye versjonen av SnakkThai har man mulighet for å diskutere å legge inn meninger om ett ord rett i ordlisten. I tillegg til dette, viderefører vi forumet fra de gamle sidene, slik at man også kan diskutere der.

SMS meldinger for å lære thai

Vi har også planer om å lansere flere tjenester for å lære Thai. Hvis det er interesse for det, har vi planer om å sette opp en SMS tjeneste som hver dag vil sende ut en SMS med ett nytt ord, med forklaring. Jeg tror at dette vil gi det fleste ett 'spark bak' til å lære seg nye ord.
Selv har jeg lært endel ord, og begynner nå å sette dette sammen til hele settninger og samtaler.
Lykke til med læringen!